Regenesis

Of wedergeboorte. Dat is in ieder geval wat regenesis letterlijk vertaald betekent. Vandaag had ik mijn certificaat als Regenesis therapeut in de brievenbus. En daar ben ik na meer dan 2 jaar opleiding en de nodige praktijkervaring voor de certificering ook ontzettend blij mee. Om te voorkomen dat het met rebirthing (wat vertaald hetzelfde lijkt) of iets dergelijk verwisseld wordt, wil ik jullie graag meenemen in wat het wél is – en vooral ook wat het voor stress kan betekenen.

Regenesis werd oorspronkelijk door de Amerikaan Robert Rasmusson sinds de jaren 1950 toegepast en verder ontwikkeld en onderbouwd door intensieve onderzoeken in universiteiten en klinieken. Het is een hands-on techniek waarbij via de energie van de behandelaar het lichaam van de behandelde de input krijgt om weer zoals het moet te functioneren.

Het klinkt vrij apart maar de techniek volbrengt soms kleine wondertjes. Zo kan bijvoorbeeld iemand met een S-bocht in de rug met een rechte wervelkolom weer naar buiten lopen. Goed denkbaar dat dit voor menigeen dus daadwerkelijk als een soort van wedergeboorte voelt.

Regenesis bij stressklachten

Ik zal een paar voorbeelden van te verhelpen klachten noemen die direct ook aan stress gelinkt zijn. Bovenaan moet genoemd worden dat Regenesis erom bekend staat dat het stress kan opheffen, zelfs hevige stress en trauma’s.

Rugpijn (nek, boven-, onderrug) hoort vaak tot de klachten bij stress, ook wordt de oorzaak vaak niet achter stress gezocht. Bij Regenesis wordt de hele wervelkolom van top tot teen als het ware opnieuw uitgelijnd. Dit is de basis van elke behandeling, ook al komt iemand bij wijze van spreken met een klacht aan zijn linker oor.

Er komt weer meer ruimte tussen de wervels. Zelfs bij een hernia werkt Regenesis daarom goed. Daarnaast krijgen ook de zenuwstrengen langs de wervelkolom weer meer plaats. Hierdoor stroomt weer de verbinding tussen het hoofd en het lichaam meer. Als het zelfs nodig is dat de wervelkolom een andere stand aanneemt, zal dit ook tijdens sessies gebeuren.

Hoofdpijn hoort ook bij de vaak voorkomende stressklachten. Bovengenoemde correctie van de wervelkolom kan al een groot verschil uitmaken. Als dan ook nog het hoofd wordt uitgelijnd, kan er letterlijk meer ruimte ontstaan voor de hersenen. Soms is de oorzaak ook nog een laagje dieper te zoeken, als het bijvoorbeeld spijsverterings- of hormonale klachten zijn die de hoofdpijn veroorzaken.

Zo zou ik nog een tijdje kunnen doorgaan met het opsommen van stresskwaaltjes die Regenesis kan verhelpen: Laag energieniveau, bijnieruitputting, hartproblemen, hoge bloeddruk, hormonen, spijsverteringsproblemen…

Blue Dot Energy

Maar wat maakt dan dat het lichaam zich door opleggen van de handen door de behandelaar weer zelf kan herstellen? Regenesis wakkert de zogenoemde, wetenschappelijk bewezen, Blue Dot energie aan. Deze energie is actief vanaf onze conceptie tot het moment dat we ongeveer vijf maanden zijn. In die tijd ontwikkelen we ons van een eicel tot baby, terwijl elke cel door de Blue Dot zich tot een hart of een wijsvinger ontwikkeld. Nadat we geboren en vijf manden oud zijn, gaat deze cellulaire energie op non-actief en slaapt in de celkern. Ze heeft de vorm van blauwe stipjes, blue dots dus.

Het aanwakkeren van de Blue Dot energie bewerkstelligt dat het elektromagnetische veld dat ons omgeeft, en wij dus mee, in een hogere frequentie komt. Dit maakt dat bestaande patronen, zoals ziekte, op zo een moment doorbroken kunnen worden.

De axolotis

Een fenomeen van Blue Dot is in de natuur te observeren. De salamander axolotis staat erom bekend dat hij, ook in volwassen staat, binnen secondes deze Blue Dot energie kan activeren. Als bij hem bijvoorbeeld een been afgehakt wordt, zo kan hij het lichaam mobiliseren om opnieuw een been te laten groeien, zie hier: https://www.businessinsider.com.

Om naast de inzet tegen stressklachten ook de bredere inzet van Regenesis te laten zien, hier enkele voorbeelden waarvoor het ook kan worden ingezet.

Behandeling van:

 • alle voorkomende problemen aan de ruggenwervel, beenderengestel, schedel en spieren
 • onderste extremiteiten (heupen, benen, voeten)
 • het optische systeem, oren, hersenen
 • het endocriene (klieren)systeem
 • het lymfesysteem
 • hart en vaatstelsel
 • alle organen
 • het immuunsysteem (o.a. MS, kanker, fybromyalgie, vermoeidheidssyndroom)
 • reuma en artritis
 • psychische problemen
 • emotionele problemen
 • ADHD, ADD, autistisme en aanverwante gedragsstoornissen bij kinderen en volwassenen